Bespannen & Testen

bespannen-foto-website-2.jpg

Al meer dan 10 jaar bespannen wij op professionele wijze tennisrackets. De specialisatie van onze winkel is dan ook het opnieuw met snaren voorzien van rackets. Wij bespannen tennis/squash/badminton rackets.

De juiste snaar voor uw racket uitzoeken is vaak iets wat men lastig vindt. “Al die verschillende snaren, dat maakt voor mij vast geen verschil” horen wij vaak in onze winkel. Onze gedachte is altijd geweest dat er voor iedereen een passende snaar te vinden is. Een bespanning is enorm persoonlijk en daarom stellen wij in de winkel een aantal vragen die ons de informatie geven om u zo goed mogelijk advies op maat te kunnen bieden.

Een aantal belangrijke vragen zijn:

Heeft u last van uw arm/pols/schouder?
Slaat u veel rotatie? Spin, Slice.
Houdt u ervan om veel vaart te maken?
Hoe vaak tennist u in de week?

Vaak is niet alleen de soort snaar belangrijk, maar ook de hardheid waarmee de snaar in het racket zit. Hoe harder wij de snaar aantrekken tijdens het bespannen, des te minder power u ervaart, maar des te meer u een gevoel zult hebben van controle. Andersom, hoe zachter wij de snaar aantrekken, des te meer power u zult ervaren, maar hierdoor kan het gevoel van controle minder worden.

Ook de hoeveelheid spin die wordt meegegeven aan de bal heeft te maken met welke snaar er in het racket wordt gezet en de hardheid waarmee deze bespannen wordt.

Op het gebied van snaren hebben wij alles, van de ouderwetse natuurlijke darm snaar tot een high end polyester van Luxillon en alles daar tussen. Voor advies op maat, adviseren wij u langs te komen in onze winkel op de Jan van Goyenstraat.

Het is bij ons ook mogelijk om zowel tennis als padel rackets te testen. U kunt bij ons per keer maximaal drie rackets meenemen en deze maximaal twee weken gebruiken. Wij vragen per racket 10,- euro voor het testen. Mocht u tot aanschaf overgaan, dan retourneren wij het geld van het testen.